Onko minusta minimaaliseen elämäntapaan?

Arvostan yksinkertaisuutta ja haluan elää yksinkertaisesti. Elämäni ei vielä tässä vaiheessa ole todellakaan minimaalista, mutta haluaisin tulevaisuudessa sanoa eläväni minimaalista elämäntapaa. Olen edennyt pikku hiljaa ”hankkeessani” vähentämällä eri asioita, kuten vaatteiden ostamista.

Minimaalinen elämäntapa saattaa kuulostaa tylsältä, mutta mielestäni se lisää vapautta!

Nykyään olen sitä mieltä, että liiallinen määrä tavaraa on tehnyt minulle enemmän haittaa kuin hyötyä. Tämän takia olen alkanut seuraamaan muiden minimaalista elämäntapaa ja halunnut selvittää, että olisiko minusta tähän.

Matka minimaaliseen elämäntapaan ei ole ollut helppoa. Haluan kuitenkin kertoa, että miksi haluan alkaa elämään minimaalisesti. Jotta tämä blogipostaus olisi mahdollisimman ytimekäs, kerron vain tapahtumia, jotka laukaisivat haluani elämään tietoisemmin ja omaksua minimalismin.

Tavoite ostaa vähemmän tavaraa

Puolen vuoden ajan olen yrittänyt parhaani kiinnittää huomiota siihen, mikä todella tekee minut onnelliseksi. Tekeekö tavaroiden jatkuva ostaminen minut onnelliseksi? – – Tajusin, että materian ostaminen ei tee minua onnelliseksi, vaan kaverisuhteet. Vuosi sitten tuli ostettua jatkuvasti turhia tavaroita, joilla en tehnyt mitään parin kuukauden jälkeen ja ne jäi kaappiin pölyttymään. Materian sijaan pyrin nykyään hankkimaan enemmän muistoja.

Pidän minimaalisesta estetiikasta

Lapsena pidin erilaisista väreistä. Saatoin välillä pukeutua pinkkiin ja seuraavana päivänä vihreisiin vaatteisiin, koska olin pienenä ihminen, joka ei halunnut kulkea massan mukana. Nykyään minulla ei todellakaan ole supervärikästä vaatekaappia tai huonetta. Nykyään rakastan kaikkea neutraalia ja tumman sävyistä. Minimaalisen estetiikan hienous ja yksinkertaisuus ovat asioita, jotka kiehtovat minua.

Arvosta tyylisiäsi

Olen aina ihaillut ihmisiä, jotka uskaltavat pukeutua erilaisemmin kuin muut. Huomaan, että käytän melko paljon samoja vaatteita joka päivä. Minulla oli pitkään vaikeuksia löytää oma tyyli, kun luovuin värikkäistä vaatteista ja pari vuotta sitten ymmärsin, että rakastan mitä tahansa, mikä on minimaalista, jotka sopivat helposti melkein kaikkien vaatteideni kanssa yhteen.

Lopeta tarpeeton valintatarve

Minulla oli vaikea tehdä yksinkertaisia päätöksiä, kuten mistä asioista alan vähentämään. Ensimmäisenä päätin alkaa vähentämään pikamuotia. Tällä hetkellä pukeutumiseni ei ole trendikästä, mutta se johtuu todennäköisesti siitä, että en enää kiinnitä liikaa huomiota siihen miltä näytän. Pukeutumiseeni on nuorempana liittynyt paljon valintoja ja vaihtoehtoja, jotka ovat tehneet pukeutumisestani erittäin hankalaa. Ratkaisuni tähän oli poistaa tarpeeton valintatarve, eli vähensin vaatteiden määrää. Tämä ratkaisu (eli tarpeettoman valintatarveen lopettaminen) on vaikuttanut myös moniin muihinkin asioihini, pitäen elämäni muitakin osa-alueita mahdollisimman yksinkertaisina.

Pikamuoti on ekologisesti ja eettisesti väärin

Internet on täynnä dokumenttielokuvia pikamuodista, jotka ovat avanneet silmäni. Nykyään suurin osa jo tiedostaa vaatteita valmistavien tehdastyöntekijöiden olosuhteet. Mielestäni on järkyttävää, kuinka heidän täytyy elää, miten heitä kohdellaan ja kuinka heitä alipalkitaan, jotta voisimme tukea pikamuotia. Tämän takia pyrin ostamaan mahdollisimman vähän vaatteita, että minun ei tarvitsisi tukea tällaista toimintaa. Usein näen somevaikuttajien suosivan kalliita vaatteita, koska he ovat sitä mieltä, että ne ovat eettisempiä kuin halvat vaatteet – yleensä tämä pitää paikkansa, mutta ei kaikkien merkkien kohdalla.

Miksi monet tukevat pikamuotia?

Suurin syy, miksi minä ja moni muu ostaa pikamuotia, on se, että pikamuoti on halpaa ja sitä on helposti saatavilla. Ihmisten on kärsittävä tehtailla vain sen takia, jotta meillä olisi varaa ostaa muotivaatteita. Ihmiset jotka valmistavat tehtailla pikamuotia niin heillä itsellään ei ole varaa edes ostaa pikamuotia. Tämä on syy, jonka takia haluaisin kuluttaa mielummin 100€ kahteen t-paitaan, kuin ostaisin 10€ t-paitoja useita kappaleita, jotka huonontuu tai kutistuu yhden käytön / pesun jälkeen.

Kiitoksia, että luit blogipostauksen. Jos haluat jatkossakin lukea minun blogipostauksia niin älä epäröi, vaan tilaa blogipostaukset suoraan sähköpostiisi ilmaiseksi.

1 kommentti “Onko minusta minimaaliseen elämäntapaan?”

  1. Erittäin hyvä blogipostaus. Itse olen harrastanut minimaalisuutta vuoden ja täytyy myöntää, että tämä tosiaankin lisää vapautta. 🙂 Voisin väittää, että kaikki tavarani mahtuisi henkilöautoon. Päätös minimaalisuudesta tuli tehtyä silloin kun muutin pois kotoa ja rahani on säästynyt matkustamiseen.

Jätä vastaus

Sähköposti osoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *