Faktoja ilmastonmuutoksesta

Maapallon lämpötilan nousu tuo tuhoisia seurauksia vaarantaen Maan kasviston ja eläimistön, ihmiset mukaan lukien. Pahimpiin ilmastonmuutoksen vaikutuksiin sisältyy jäämassojen sulaminen, joka aiheuttaa merenpinnan nousua, jonka seurauksena pienet saarivaltiot voivat kadota kokonaan.

Lue alhaalta muut faktat!

  1. Lehmät aiheuttavat enemmän metaania kuin öljyteollisuus. Tämän takia lehmät ovat suurimpia tekijöitä ilmaston lämpenemisessä.

2. Ruotsalainen tutkija Svante Arrhenius kertoi ensimmäisenä vuonna 1896, että fossiiliset polttoaineet aiheuttaa ilmaston lämpenemisen.

3. Hiilidioksidia on tällä hetkellä ilmakehässä enemmän kuin missään vaiheessa 800 000 vuoden aikana.

4. Erään raportin mukaan salamaniskut lisääntyvät 50% vuoteen 2100 mennessä, jos ilmaston lämpeneminen jatkuu samalla vauhdilla kuin nyt.

5. Ilmaston lämpenemisen seurauksena Maan keskimääräinen pintalämpötila on noussut 0,8 ° C teollisuusvallankumouksen jälkeen.

6. Intialla ja Bangladeshilla on ollut pitkään maakiista, mutta pian niiden riita loppuu, koska riidanalainen saari on jäämässä meren alle ilmaston lämpenemisen takia.

7. Amerikan tiedejärjestön mukaan ihmisten ja ilmaston lämpenemisen välinen yhteys on yhtä vahva kuin yhteys tupakoinnin ja keuhkosyövän välillä.

8. 64% amerikkalaisista ei usko, että ilmaston lämpeneminen vaikuttaisi heidän elämäänsä.

Lähteet: Factslides, Rebelmouse, Lenntech ja Sciencemag

Mitä tykkäsit faktoista?
Share