Hei Ecosia, hyvästi Google!

Olen ottanut tietokoneella Chrome-selaimesta käyttöön Ecosian ja ladannut puhelimeen erillisen Ecosia -sovelluksen, mutta mikä on Ecosia? Ecosia on Berliinissä toimiva hakukone, joka lahjoittaa 80% voitoistaan voittoa tavoittelemattomille organisaatioille, jotka keskittyvät metsänistutukseen. Ecosian hakupalvelimet käyttävät ainoastaan uusiutuvaa energiaa. Ecosia on saatavilla myös mobiilisovelluksena Android- ja iOS -laitteisiin.

Ecosia arvostaa yksityisyyttä, jonka seurauksena haut ovat salattuja, eikä niitä tallenneta pysyvästi. Tietoja ei myöskään myydä kolmansien osapuolien mainostajille.

Ecosian avulla pystyn etsimään tietoa melkein yhtä helposti kuin Googlella, mutta Ecosia istuttaa puita aina kun on tehty tietty määrä hakuja. Ecosian hakutulokset tarjoaa Bing ja niitä parantavat Ecosian omat algoritmit. Yhden puun istuttamista varten tarvitaan noin 45 hakua – ja pystyt seuraamaan asetuksista, että miten paljon sinun avulla on istutettu puita. Tällä hetkellä Ecosian kautta on yhteensä istutettu yli 76 miljoonaa puuta ja määrä kasvaa jatkuvasti. Ecosian tehtävänä on istuttaa puita ympäri maailmaa. Heidän mukaan puut tarkoittavat onnellista ympäristöä, terveitä ihmisiä ja vahvaa taloutta.

Kokemukseni Ecosiasta

Olen käyttänyt Ecosiaa parin päivän ajan ja päällisin puolin olen ollut tyytyväinen selaimeen. Selain ei ole saatavilla Suomeksi, mutta tämän käyttämiseen ei tarvita kielipäätä, sillä Ecosian käyttäminen on yhtä helppoa kuin Chromen. Olin varma, että Ecosia näyttää hakutulokset hitaasti, mutta Bingin ansiosta tulokset tulivat nopeasti. Ecosian hakutulokset eivät olleet silti yhtä kattavia kuin Googlella, mutta löysin silti sen mitä minä halusinkin löytää – lopulta.

Jos aiot käyttää Ecosiaa monessa laitteessa, sinun kannattaa tietää, että hakumäärät eivät vielä synkronoidu keskenään. Parin päivän aikana olen tehnyt noin 100 hakua puhelimella ja selaimen mukaan ansiostani on istutettu kaksi puuta. Määrän seuraamiseen jää koukkuun!

Uskon, että pystyn vähentämään Googlen käyttöä merkittävästi Ecosian ansiosta. Suosittelen myös teitäkin kokeilemaan Ecosiaa!

1 kommentti “Hei Ecosia, hyvästi Google!”

  1. Kiitoksia tästä blogipostauksesta. Kävin lataamassa Ecosian heti, kun luin tämän. Olen miettinyt pitkään, että voisiko internetin selaamisesta tehdä yhtään ympäristöystävällisempää mitä se on tällä hetkellä.

Jätä vastaus

Sähköposti osoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *